חייגו עכשיו

שאלות ותשובות

ריכזנו כמה מהשאלות שחוזרות על עצמן אצל חלק גדול מהלקוחות שלנו. אם לא מצאתם תשובה – דברו איתנו

כן. בדוח השנתי למס הכנסה יש לדווח על כל מקורות ההכנסה.

כן. תקרת ההכנסות היא מהעסק ללא קשר להכנסות כשכיר.

על מנת להגביר את גביית המיסים, מס הכנסה מורה ללקוחות שלך לנכות ממך מס במקור.

את המס במקור מנכים מהחשבונית שהוצאת מהסכום כולל מע"מ. את המס במקור הלקוח שלך יעביר למס הכנסה, ובסוף השנה תקבל מהלקוח אישור על סכום זה. המס במקור הוא על חשבון המס השנתי.

פטור המלא הכוונה היא שהלקוח שנידרש לבצע ניכוי במקור (בדרך כלל גופים גדולים) יעביר לך את כל סכום החשבונית ואילו במידה ויש לך פטור חלקי, הלקוח יעביר לך את חלק מההכנסה (בהתאם לפטור) והחלק הלא פטור יועבר ישירות לפקיד השומה על חשבון המס השנתי.

עליך לשמור את מסמכי תיעוד הפנים במשך 7 שנים.

חוזי רכישה ומכירה של מקרקעין יש לשמור ללא הגבלת זמן.

התשובה לשאלה זו די מורכבת ותלויה במספר משתנים ועל כן במקרה זה כדאי לפנות לרואה חשבון שינחה אותך מהו הצעד הנכון ביותר עבורך מאחר ולהחלטה זו ישנם היבטים רבים של חסכון במס ואחריות משפטית

ההודעה למעשה היא פתיחת תיק עוסק במע"מ, פתיחת תיק עצמאי במס הכנסה ופתיחת תיק מבוטח בביטוח לאומי.

חובה לפתוח תיקים בכל המוסדות האלו

בעבר היה ניתן להמתין 3 חודשים ורק לאחר מכן לפתוח תיק במס הכנסה. כיום חובת הדיווח לרשויות ופתיחת התיק הינה חובה עוד בשלבי הקמת העסק ואף נקבעו קנסות מינהליים למי שלא יעשה כן

מקובל לדרוש חלק יחסי מהוצאות, כלומר אם המשרד שלנו הוא חדר מתוך דירה בת 4 חדרים אזי ניתן להכיר ב- 25% מתוך הוצאות חשמל, ארנונה וועד בית.

הוצאות שכירות מוכרות במידה ולמשכיר ישנו פטור מניכוי מס במקור עבור דמי שכירות ובמידה ואין פטור יש לנכות מס במקור כדי שההוצאה תהיה מוכרת. על השוכר לקבל חשבונית מס מבעל המשרד ולדווח על ההוצאה באמצעות תיק ניכויים. במידה אין לשוכר תיק ניכויים, יש לפתוח תיק ניכויים ולדווח על התשלומים ששולמו למשכיר גם אם לא נוכה מס במקור.

יש לצלם את העתק החשבונית שנשארה אצלך בפנקס, לחתום עליה נאמן למקור ולשלוח ללקוח.

רשום מבוטל על החשבונית שדילגת, ושרטט שני קווים, על מנת שיהיה ברור שהחשבונית בוטלה. עבור לחשבונית הבאה אחריה.

לדוגמא בהנחה שמחיר המוצר או שירות שלך הוא 4,000 ₪ לפני מע"מ.

בצע את החישוב הבא- כפול את מחיר השירות ב- 17%, דהיינו 4000*0.17 = 680 ש"ח

כלומר המע"מ שאתה צריך להוסיף לחשבונית הוא 680 ₪.

מחיר המוצר\שרות כולל מע"מ הוא 4,680 ₪

על מנת להכין את הדוח השנתי למס הכנסה צריך להכין קלסר מסודר של כל החומר בשנת המס הכולל בין היתר העתקים של כל חשבוניות מס שהפקת ללקוחותיך (לעוסק פטור מצרפים את הקבלות) כל חשבוניות מס מקוריות שקיבלת מנותני שירותים/מוצרים והעתקים של תשלומים שביצעת לרשויות המס במהלך השנה.

בנוסף לצרף את החומר הבא:

  1. אישור לצרכי מס חשבונות בנקים (טופס 867).
  2. טופסי 106 וכן טופס 161 במידה והתקבלו פיצויים בשנת המס.
  3. אישורים מקופות גמל/קרנות התשתלמות/ביטוחים על הפקדות עצמאיות(שלא בוצעו על ידי המעסיק אלא באופן עצמאי על ידך או על ידי בת הזוג.
  4. רשימת מלאי מעודכן לסוף שנה.
  5. פרטים על הרכב ששימש בשנת המס (רישיון רכב, ביטוחים וטיפולים)
  6. במידה והיו הכנסות אחרות (פרט להכנסה מעסק וממשכורת), יש לצרף אישורים על הכנסות נוספות במידה ורלוונטי, כגון תקבולים מביטוח לאומי, הכנסות משכר דירה וכו'
  7. קבלות מקוריות למוסד מוכר (סעיף 46).
  8. אישורים נוספים כגון גמלאות, קרוב נטול יכולת, זכאות לתואר וכו'.

בעקבות פס"ד קלס, ניתן לדרוש חישוב נפרד לבני זוג העובדים ביחד בעסק, במידה ועומדים בתנאים הבאים (סעיף 66ד). 

  1. השכר של בן/בת הזוג או בן המשפחה צריך לשקף את העבודה עבורה הוא משולם. למשל, אם הנך מעסיק את בת זוגך בעסק שבבעלותך בעבודת מזכירות, יש לשלם לבת זוגך שכר דומה לשכר שהיית משלם למועסק/ת אחר/ת שהיית לוקח במקומה, שאינו/ה מקורב/ת אליך.
  2. מדובר במשרה נחוצה – בהמשך לדוגמה הקודמת , אם בת הזוג לא היתה מועסקת בחברה כמזכירה , אז בטוח שהייתם מעסיקים עובד/ת חיצוני/ת אחר/ת במקומה.
  3. העבודה אינה בבית המגורים, אלא אם כן עיקר הפעילות העסקית היא בבית המגורים. 

בנוסף, עמידה בתנאים נוספים ככל עובד רגיל אחר בעסק, כלומר: הסכם העסקה, תשלום שכר בפועל באמצעות שיק או העברה בנקאית, קרן פנסיה, דיווח נוכחות, הכרות עם עובדי העסק הלקוחות, הספקים, השתלמויות מקצועיות בחברה וכדומה.

כלומר ניתן להוציא תלוש משכורת לבעל או האישה בהתאמה (כמובן שלשם כך, יש לפתוח תיק ניכויים). אפשרות נוספת היא לחלק רווחים כמו שעושים בשותפות. כך לדוגמא בני זוג שהבעל מהנדס ובת הזוג אדריכלית מחלקים 67% ו- 33% בינהם או 50% לכל אחד בהתאמה לתרומת ההכנסה שכל אחד מבני הזוג

 

 

שכיר העובד בשני מקומות עבודה או יותר חייב לבצע תאום מס– במידה ולא יבצע תיאום המעסיק ינכה מס בשיעור המקסימלי.

כדי להימנע מניכוי מס מקסימלי, יש לבצע את התיאום כאמור. משמעות התיאום הינו קבלת מס קבוע מפקיד שומה לצורך ניכוי מס הכנסה ממקום/ות העבודה הנוסף/ים. חשוב לבדוק בתחילת שנה העוקבת זכאות להחזר מס, מה שמצוי במקרים בהם עובד מועסק ביותר ממקום עבודה אחד.

 

הכנסות מהשכרת דירה למגורים עד לסכום של כ – 5,000 ש"ח בחודש פטורה ממס אך לעיתים יתכן ויש לדווח על הכנסה זו גם אם היא פטורה – דיווח בלבד ללא תשלום (ראה מאמר)

בעבר היה ניתן להמתין 3 חודשים ורק לאחר מכן לפתוח תיק במס הכנסה. כיום חובת הדיווח לרשויות ופתיחת התיק הינה חובה עוד בשלבי הקמת העסק ואף נקבעו קנסות מינהליים למי שלא יעשה כן

במקרים רבים – כן. כאשר הגוף אליו את תורמת מוכר לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה (אם כן, זה אמור להיות רשום על הקבלה), ניתן לקבל זיכוי ממס בגובה של עד 35% מסכום התרומה. לצורך מימוש הטבה זו יש להגיש דרישה למס הכנסה לקבלת החזר מס.

כשבעל עסק מבקש לעזוב את רואה החשבון שלו, יש לזה בדרך כלל סיבות אמיתיות,
תקשורת לקויה, מהלכים לא מקצועיים או היעדר זמינות.
אלו הן לרוב הסיבות, בגללן מבקש בעל העסק לשכור את שירותיו של רואה חשבון אחר .
כל בעל עסק צריך לקחת בחשבון שמגיעים לא אחת למצב בו השתנו צרכי העסק עקב התפתחותו ויתכן שרואה החשבון הנוכחי אינו מתאים לעסק במצבו החדש.

תהליכי קבלת החלטות עסקיות חייבות להתבצע מתוך ראיית טובת העסק ולא כדאי לערב שיקולים רגשיים וזרים.

בכל מקרה בו מגיע אלינו לקוח חדש, אנחנו לוקחים על עצמנו את הטיפול והאחראיות גם לתקופות העבר כך שהלקוח שלנו לא ישאיר חלל ריק בהגיע למשרדנו.

אתה חייב לדווח, במקרה כזה עליך לציין "אפס" במחזור העסקאות

מס הכנסה חל על כל תושב ישראל, הפטור לעוסק פטור הוא רק לעניין מעמ ולא פטור ממס הכנסה וביטוח לאומי.